Çocuklarda Göz Rahatsızlıklarının Sebepleri Tedavi Yöntemleri, Arpacık Nedir, Miyop, Hipermetrop, Astigmat Hastalıkları

  • 18 Aralık 2022
  • 485 kez görüntülendi.
Çocuklarda Göz Rahatsızlıklarının Sebepleri Tedavi Yöntemleri, Arpacık Nedir, Miyop, Hipermetrop, Astigmat Hastalıkları

Küçük çocuklar genellikle dikkati çekmek için baş ağrılarından yakınırlar. Anne, baba ve eğer çocuk ana okuluna gidiyorsa öğretmenler buna aldanabilir. Gerçek baş ağrılarının neden olduğu göz bozukluğunu ancak doktor kontrolünden geçtikten sonra fark ederler. Göz bozukluklarının ortaya çıkarılması ana okulundan başlayarak uygun testler ve gerekli aletler yardımıyla üstünde özenle durulması gereken bir durumdur. Bütün hastalıklarda olduğu gibi göz bozukluklarını da erken farketmek çocuğun ilerki yaşamı için çok önemlidir.
Miyop: Burada söz konusu olan uzağı görmeme durumudur. Erken ortaya çıkar, çünkü çocuk uzağı görebilmek için kaşlarını çatar ve kitabı gözüne çok yaklaştırır.
Hipermetrop: Görüş alanı çok kısadır, yani yakını görememe durumudur. Burada da çocuk kitabı gözüne çok yaklaştırır. Bu durum da hipermetrop’un miyop’la karıştırılmasına neden olur.
Astigmat: Göz yuvarlak değildir, bu nedenle pek net olmayan bir görüş sağlar. Eğer hastada miyop ve hipermetrop varsa, bunlar uygun birleştirilmiş merceklerle tedavi edilir.
Bebek ve Çocuklarda Görülen Göz Hastalıkları, Blefarit: Göz kapaklarının kırmızıya dönüşüp iltihaplanmasına göz kapakları iltihabı yani Blefarit adı verilir. Zararsız ve bazı çocukların sık sık yakalandıkları bir hastalık durumudur; ufak bir nezle halinde, çok kuvvetli bir ışığa baktıkları zaman veya rüzgarlı bir havada meydana gelir. Eğer göz kapakları iltihabı çok şiddetli ve göz kapağı da irinliyse, doktor önerisi ile göz damarları ve antibiyotiklerden yararlanılır.


Konjoktivite Nedir?: Konjonktiva denen göz zarının iltihaplanmasıdır. Gözün beyaz kısmında kılcal damarlar gevşer ve göz kırmızı bir renk alır. Etkeni çok zaman bir mikroptur. Üst solunum yolları enfeksiyonları sırasında görülür. Tedavide antibiyotikler ve göz damlaları kullanılır. Gözde yabancı cisimler, tozlar Gözün saydam tabakasına düşen bütün yabancı cisimler bir an önce alınmalıdır. Eğer alışık değilseniz ve çocuğunuz da yardımcı olmuyorsa, bir doktora götürmekte yarar vardır. Aksi durumlarda, şu iki değişik şekli uygulayabilirsiniz: Üst göz kapağını kirpiklerden tutarak yukarı kaldırım ve aşağıya doğru çekiniz. Bu operasyon, göz yaşının tozu dışarı çıkarmasını sağlayacaktır. % 2 oranında (kaynamış bir tas suya 2 kahve kaşığı asid) anıtılmış borik asit yardımıyla, veya eczanelerde bu iş için uygun bir kap eşliğinde satılan kullanıma hazır borik çözeltisi yardımıyla çocuğunuza bir göz banyosu yaptırın.

Uygulama Şekli: Çocuk başını eğmeli ve gözünü, borik çözeltisi ile dolu olan bir kabın içine sokmalıdır. Daha sonra kabı elleriyle tutarak başını geriye doğru çekmelidir. Son olarak da gözlerini birçok kere açıp kapaması gerekir.

Arpacık Nedir: Bir kirpik iltihabının arkasından göz kapağında görülen ufak noktaya veya beyaz sivilceye, arpacık adı verilir. Kendiliğinden açılır ve iyileşir Sıcak kompres uygulamaları iyileşmeyi çabuklaştırır Fakat, eğer çocuğunuz kompreslere karşı inatçilik gösteriyorsa, ısrar etmeyiniz, nasıl olsa her durumda, bu basit enfeksiyon problem yaratmadan gerilemeyecektir. Bununla birlikte çocuğun onlara dokunarak yeniden iltihaplanmasına neden olduğu durumlarda, birbiri ardına halinde çıkarlar Eger aileden bir kişinin arpacağı varsa, çocukları onun yanına fazla yaklaştırmaktan kaçınmak gere kir Arpacık gibi, diğer bütün tekrarlanan enfeksiyonlarda, kişi kendini fiziksel gücünün dayanıksız olduğu bir ortamda bulur, bu durumda bir doktora danışmak yerinde olacaktır. Eğer büyük kardeş miyopsa, diğer çocukları daha yakından gözlemek gerekir, Zira onlarda da miyopluk görülebilir.