Saç Bakımı Nasıl Yapılmalı?

  • 12 Nisan 2019
  • 1.457 kez görüntülendi.
Saç Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Kadınların kendilerinde çok sevdikleri ve en çok takıntı yaptıkları yerleri saçlarıdır. Herkesin saç yapısı farklıdır; bazılarının ince telli, bazılarının kalın telli saç yapıları vardır. Kimilerin ise çok gür kimilerin daha az saçları vardır. Fakat saçlar yeteri beslenmedikleri zaman dökülmeler olur. Doğru beslenmek saçlarımız içinde bir beslenme şeklidir. Kadınların yaptığı en büyük hatalardan bir diğeri ise kozmetik ürünleri doğru kullanmamak ve miktarından fazla kullanmasıdır. Kimileri saçlarını her gün farklı yapmak ister ve birçok işlemden geçirir. Bu işlemler düzleştirmek, maşa yapmak, boyalar yapmak, hata tararken bile yanlış taradıkları için saçlarını yıpratırlar. Yıpranmış saç görüntüsü genellikle rahatsız edici tül tül, tiftik tiftik bir görünüme yol açar. Saçlar bu duruma geldiğinde canlılığını, dolgunluğu, parlaklığı kaybederek mat görüntüye sahip olur. Saç fiziksel olarak görünümü kaybederken sağlığını kaybedeceğinden saç hastalıklarına kadar gider.
Saç Sağlığını Bozan Etkenler

Saçlarımız bir bebek gibi bizlerin bakımına ve korumamıza ihtiyaçları vardır. Kadınların çoğu ise saçın nelerden zarar gördüğünü, nasıl nelerden korunması gerektiğini çok fazla bilmemektedir. Saçlar köklerinden sağlıklı olarak beslense de dış etkenlerden fazlasıyla zarar görür. Saçları olumsuz etkileyen başlıca faktörleri biraz incelemek gerekirse;

• Güneş ve deniz suyu (tuzlu su): yazın güneş dışarı çıktığımızda yoğunlukla üzerimizdedir. Güneşten gelen UV ışınları saçları, hava ve çevre kirliği saçların sağlığını kaybetmesine neden olur. Yazın sıcağında boğulup kendimizi denize atarız ve denizin tuzlu suyu saçların kurup kırılmasına neden olur.
• Yanlış beslenme: vücudun yanlış beslenmesi birçok organlara zarar verdiği gibi saçlara da zarar verir. Saç kökleri kandan beslendiği için kanda bulunun A, B, C, D ve E vitaminlerine ihtiyacı vardır. Dengeli beslenmezsek bu mineraller eksik alındığı için köklerden bir zayıflama görülür ve saçlar dökülmeye başlar.
• Hastalıklar ve ilaçlar: bir hastalıktan dolayı kullandığımız ilaçlar kimyasal ve içinde bulunduğu bir maddeden dolayı saçlarıma zarar vermektedir.

• Aşırı stres ve yorgunluk: aşırı stres vücuttaki birçok organa zarar verdiği gibi saç köklerine de zarar verir ve zayıflayarak dökülmesine neden olur
• Yanlış bakım: Kadınlar saçları ile uğraşmasını çok severler, fakat yaptıkları saç bakımları saç yapısına, kalitesine göre yanlış bir seçim olabilir. Bakım yaparken saç yapınıza göre ve doğru ürün kullanmanızı öneririz.
• Genetik faktörler: saçta ırzı bir özellik taşıma olasılığı yüksektir. Erken beyazlama

http://weinstube-schilderwach.de/html/ohne/tuotekategoria/akne/index.html

, ince tellilik ya da kalın telli olması gibi kan bağı benzerliği de olumsuz etkendir.