Evde Pet Şişelerden Saksı Yapımı

  • 18 Nisan 2019
  • 6.519 kez görüntülendi.
Evde Pet Şişelerden Saksı Yapımı

Pet Şişelerden Saksı Yapımı Fikirleri
Dünyanın en büyük düşmanı olan pet şişelerden ve plastik atıklardan ev dekorasyonu yaparak çevreyi koruyabilirsiniz. Atık pet şişeleri saksı yapımında kullanabilirsiniz. Hanımlar evlerinde çiçek bakmaktan büyük keyif alırlar. Kendi yaptıklarınız atık plastik şişelerden Balkonunuza, duvarlarınıza mükemmel dekor saksılar yaparak şık görümüm olmasına yardımcı olur. Yaptığınız saksılarla sebze yetiştirebilir, çiçekler dikebilirsiniz. Pet şişelerden bahçenize ufak bir sera yapıp istediğiniz sebzeleri yetiştirebilirsiniz. Hanımlarımız el emeği işler yapmaktan hoşlanırlar. Bahçenizi güzelleştirmek için boş zamanlarınız da atık plastik şişelerden saksı yapımı ile değerlendirebilirsiniz. Saksı yapımı yöntemlerini ve yapım aşamalarını internetten fikir edinerek başlayabilirsiniz. Pet şişeden saksı yaparak yetiştirdiğiniz doğal sebzeler ile sağlıklı organik yiyecekler tüketebilirsiniz. Balkonlarınızı renk renk saklılarla süslü ve gözleri üzerine çekecek duruma getirebilirsiniz. Plastik şişelerden saksı yapımı ile sağlıklı doğal yiyecekler üretebilir, doğa düşmanı olan binlerce yıl doğanın eritemediği pet şişelerden kurtarabilir ve balkon, bahçede duvar gibi yerlerinizi de mükemmel renk renk süsleyebilirsiniz. Sizlere plastik atıklardan yapabileceğiniz saksı fikirlerinden biraz anlatmak istiyorum.

Bir kola ya da deterjan şişelerini kullanarak hazırlayabilirsiniz. İlk olarak ters saksı yapımını anlatalım; ters saksılar genellikle sebze ve toprakta yetişen meyveler üretmek için yapılan saksılardır. Bu saksının özelliği toprakla bitkinin birbiri ile teması olmamasıdır. Ters saksı yapımında gereken sadece ekilen tohumla beraber pet şişeden ağzından çıkarmaktır. Pet şişeden olan saksınızı ip ile bağlayarak asabilirsiniz. Başka bir fikir ise damacanadan saksı yapımı; damacanadan yapılan saksılar yeşillik, soğan, salatalık gibi yiyecekler üretilmek için yapılır. Damacanadan saksı yapımı ise damacana üzerine yuvarlak delikler açmanız gerekir.

Ekilecek olan filizleri o deliklerden içeri girmesini sağlayacaksınız. Damaca ağzından toprakları doldurup biraz su dökmeniz saksınızı hazır duruma getirecektir. Diğer fikir ise dekorasyon için mükemmel bir fikir olacaktır. Piramit saksılık bir ağaçlardan piramit şekli yapmalısınız. Daha sonra yaptığınız ters saksıları bölüm bölüm sabitleştirin. Evinizde ve bahçenizde küçük seralar olmasını isterseniz bu fikri yapmanız gerekecektir. Kullanmış olduğunuz atık pet şişeleri yan şekilde yatırın ve üstünden dikdörtgen şekilde kesin. İçerisini toprak ile doldurup ekilecek olan tohumları ekin. Kedi şekilli saksı evinizde salonda ve balkonda kullanabileceğiniz sevimli saksı çeşididir. 2.5 litrelik pet şişeyi ortasından keselim. Ve kedinin kulaklarını üçgen şekil vererek keselim. Beyaz boya ile boyayalım. Üzerine siyah boya ile gözlerini burnunu ve ağzını çizelim. Kuruduktan sonra çiçeğinizi ekebilirsiniz.